واجبات از چه سنی؟
?به یا د دارم خیلی کوچک بودم که برای اولین بار مسجد رفتم آن هم با (ننه جان ) ?مادربزرگ مهربان ❤️و عزیزی که خیلی مسائل را از او یاد گرفتم?
هروقت با هم مسجد می رفتیم او مشغول نماز میشد ?و من هم کنارش نشسته به کارهایش خیره می شدم?
اخرنماز گوشه ی روسری گره خورده اش را باز می کرد و نقل های سفید و خوشمزه را کف دستانم می ریخت ?????
و من یکی از بهترین خاطرات مسجدم همین نقلهای سفید و خوشمزه ?بود
او با اینکه بی سواد بود اما می دانست فقط با بردن من به مسجد به هدفی که دارد می رسد ?و نیاز نیست حتما مرا به نماز خواندن اجبار کند?
✅اینکه فرزندان شما در سنین کم در چه محیطهایی باشند خیلی اهمیت دارد ✋
همین امر هم مورد توجه دشمنان اسلام است آنها می دانند اگر قرار است مسلمانی را از راه خارج کنند ?باید در زمان کودکی و نوجوانی این بلا را سرش بیاورند که اگر جوان شدو وثابت قدم ?تغییر چنین کوه استواری ممکن نخواهد بود ⛰
با خودم گفتم نگاهی داشته باشم به زندگی زیبای ?اهل بیت علیهم السلام ?و ببینم نظر انها چیست❗️❓
✔️جابر میگوید از امام باقر (علیه السلام) درباره کودکانی پرسیدم که در نماز جماعت شرکت کرده اند، حضرت فرمود: آنان را در نماز، به صفهای آخر واپس نرانید؛ بلکه (با ایستادن بزرگترها) در میانشان جدایی بیفکنید (منبع:محمدجواد، طبسی حقوق فرزندان در مکتب اهل بیت،چاپ پانزدهم و شانزدهم: حوزه علمیه قم. دفتر تبلیغات اسلامی. بوستان کتاب قم 1389. ص52)
✔️امام صادق - علیه السلام - از پدرش چنین روایت می کند: ما فرزندان خود را در سن پنج سالگی، به نماز وادار می کنیم، ولی شما فرزندانتان را در هفت سالگی به نماز وادار سازید
♦️جالب این است که من همیشه فکر می کردم ?روزه ی کله گنجشکی? من در آوردی است اما با دیدن این حدیث دیدم گذشتگان ما چقدر عامل به احادیث بوده اند ??
✔️متن حدیث: امام باقر علیه السلام میفرمایند : اِنّا نَاْمُرُ صِبْیانَنا بِالصَّلاةِ اِذا کانوا بَنی خَمْسِ سِنینَ، فَمُرواصِبْیانَـکُمْ بِالصَّلاةِ اِذا کانوا بَنی سَبْعِ سِنینَ، وَ نَحْـنُ نَأمُرُ صِبْیانَنـا بِالصَّـوْمِ اِذاکانوا بَنی سَبْعِ سِنینَ بِما اَطاقوا مِن صیامِ الْیَومِ اِن کانَ اِلی نِصْفِ النَّهارِ اَوْ اَکْثَرَ مِنْذلِکَ اَوْ اَقَلَّ، فَاِذا غَلَبَهُمُ الْعَطَشُ وَ الْغَرَثُ اَفْطَروا، حَتّی یَتَعَوَّدُوا الصَّومَ وَ یُطیقوهُ،فَمُروا صِبیانَـکُم اِذا کانوا بَنی تِسْعِ سِنینَ بِالصَّومِ مَا اسْتَطاعوا مِن صیامِ الْیَوْمِ،فَاِذا غَلَبَهُمُ الْعَـطَشُ اَفْطَروا.
ما كودكان خود را وقتى پنج ساله اند ، به نماز امر مى كنيم ؛ ولى شما كودكانتان ( پسر )را وقتى هفت ساله شدند ، به نماز امر كنيد . ما كودكان خود را وقتى هفت ساله اند ، به روزه وامى داريم ؛ به اندازه اى كه توان دارند ، چه تا نصف روز باشد يا بيشتر يا كمتر . وقتى تشنگى و گرسنگى بر آنان چيره شد ، افطار مى كنند تا اين كه به روزه ، عادت كنند و توان آن را بيابند ؛ ولى شما كودكانتان را وقتى نُه ساله شدند ، به اندازه اى كه توان دارند ، به روزه وا داريد و وقتى تشنگى بر آنان چيره شد افطار کنند(منبع: محمدجواد، طبسی حقوق فرزندان در مکتب اهل بیت،چاپ پانزدهم و شانزدهم: حوزه علمیه قم. دفتر تبلیغات اسلامی. بوستان کتاب قم 1389. ص52) ( توضیح در ضمن حدیث اینکه ضمائر در حدیث مذکر آورده شده یعنی حدیث در خصوص فرزندان پسر است ، اما در خصوص فرزندان دختر قطعا باید قبل از سن 9 سالگی بر ای انجام واجبات الهی آمادگی پیدا کنند و از سن 9 سالگی باید مقید به انجام واجبات الهی و ترک محرمات باشند )
حالا با همین چند حدیث ✅هم می توان فهمید چرا بسیاری از فرزندان نسبت به واجبات دین گریزان هستند ?♂️
اگر الگوی دین داری ما قرآن ?و اهل بیت علیهم السلام ?نباشند هر روز باید بیشتر از پیش نگران ?آینده ی فرزندان بود
خدایا پدران و مادران ??سرزمینم را با کلام قران ?و اهل بیت علیهم السلام? بیش از پیش آشنا گردان تا فرزندانی تربیت کنند که برای ظهور آقا ⛳️و مولایمان حضرت حجت ابن الحسن آماده گردند ?و جزو یاران و سربازان آن عزیز گردند ?
الهی امین ?
ثواب این نوشته تقدیم? به امام محمد باقر علیه السلام ???
#به_قلم_خودم
#محیط_معنوی
#یاوران_ظهور
#سن_امر_و_نهی_به_واجبات_و_محرمات